کد مطلب : ۹۸۷
بازدید: ۲۳۰۰
سال 1394 در کنار همه خوبی‌ها و خوشی‌هایی که برای هنر ایرانی رقم زد، چراغ زندگی برخی از هنرمندان بنام را هم خاموش کرده و آنها ...
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۴
هنرمندانی که چراغ زندگیشان در سال 1394 خاموش شدبه گزارش بخش خبری بانک عکس ؛ از هنرمندانی که در سال 1394 ماندگار شدند، می‌توان به علی آهی، رئیس خانه مداحان ایران، شاعر آیینی اشاره کرد.

این شاعر که آثاری همچون دیوان آهی، دیوان آیینه نور، فرهنگ اصطلاحات قافیه، توصیف صنایع شعر کهن فارسی و پیرایش آن با کلک بدیع، فلسفه قیام امام حسین (ع) از دیدگاه عقل، شعر و شاعری از نظرگاه قرآن و عترت و سنن در هفت بخش، درس‌هایی از علم کلام را در کارنامه هنری خود ثبت کرده است، یکشنبه مصادف با شانزدهم فروردین ماه سال گذشته در سن 87 سالگی جان را به جان آفرین تقدیم کرد.

خسرو فرخزادی از هنرمندان دیگری است که چراغ زندگیش در سال 1394 خاموش شد، این هنرمند عرصه سینما و رادیو و تلویزیون کشورمان در روز 16 فروردین سال گذشته در حالی چهره در نقاب خاک کشید که آثار برجسته‌ای چون سریال‌های «آیینه»، «فروشگاه»، «تصویر یک رویا»، «روزهای زندگی»، «وکیل»، «دردسر والدین» و «معمای شاه» را از خود به جای گذاشته است.

از فیلم‌های سینمایی که فرخزادی در آن‌ها ایفای نقش کرده می‌توان به صبح روز هفتم، ابراهیم خلیل الله و شیدا اشاره کرد.

عرصه مطبوعات کشور نیز در سال گذشته با شنیدن خبر فوت حسین قندی داغدار شد. این روزنامه‌نگار و استاد برجسته ارتباطات و روزنامه‌نگاری در روز سوم اردیبهشت ماه بر اثر بیماری درگذشت و آثاری چون روزنامه‌نگاری نوین، مقاله‌نویسی در مطبوعات و روزنامه‌نگاری تخصصی را برای علاقه‌مندان رشته روزنامه‌نگاری به ارث گذاشت.

از هنرمندان دیگری که در سال 1394 روی در نقاب خاک کشید، می‌توان به محمدعلی سپانلو اشاره کرد. این شاعر در روز سه‌شنبه مصادف با 15 اردیبهشت ماه جان به جان آفرین تسلیم کرد.

مصطفی عبداللهی نام هنرمند دیگری است که در سال گذشته تئاتر ایران را مصیبت زده کرد. این بازیگر و کارگردان تئاتر و رادیوی کشورمان پس از تحمل بیماری سرطان در روز پنجشنبه مصادف با 31 اردیبهشت 1394 درگذشت.

از هنرمندان دیگری که چراغ زندگی آن‌ها در سال گذشته خاموش شد، می‌توان به مهران دوستی، گوینده برتر رادیو و مجری برنامه‌های تلویزیونی اشاره کرد. این گوینده با خلق آثاری چون برنامه هزار پنجره در یاد مخاطبانش ماندگار شد و در تاریخ 2 خرداد 1394 بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.

شهریار عدل، باستان‌شناس، کارشناس تاریخ هنر و معماری و کارشناس پرونده‌های ثبت میراث جهانی نیز در روز 31 خرداد 1394 به دلیل ایست قلبی در شهر پاریس درگذشت.

از آثار این باستان شناس برجسته کشورمان می‌توان به تهران پایتخت دویست ساله و هنر و جامعه در جهان ایرانی اشاره کرد.

سینمای کشورمان در شهریور ماه سال گذشته شاهد درگذشت سید علی طباطبایی بود. این بازیگر سینما و تلویزیون بر اثر ایست قلبی دار فانی را وداع گفت.

طباطبایی در طول فعالیت هنری خود آثاری با عناوین قلب یخی، ماه از روی سکو، گور به گور، آماده باش، سالاد فصل، ساعت25، اسب سفید پادشاه، باجناق ها، آشپزباشی و بچه های نسبتا بد را در کارنامه کاری خود ثبت کرده است.

از هنرمندان دیگری که نامش در پرونده درگذشتگان سال 1394 آمده می‌توان به ایرج کریمی، کارگردان، فیلمنامه‌نویس و منتقد سینما اشاره کرد. این کارگردان پس از خلق آثاری چون «نیمرخ‌ها»، «باغ‌های کندلوس»، و «از کنار هم می‌گذریم» در روز 11 شهریور درگذشت.

هما روستا از هنرمندان دیگری است که در سال گذشته عرصه هنر را برای همیشه ترک گفت. این بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر کشورمان آثاری چون «از کرخه تا راین»، «پرنده کوچک خوشبختی» و ...  را در کارنامه هنری خود ثبت کرده است. وی در روز چهارم مهر ماه سال گذشته روی در نقاب خاک کشید.

محمدعلی اینانلو، بازیگر و مجری تلویزیون نیز در 12 دی ماه سال 1394 درگذشت. این مجری و مستندساز طبیعت در طول فعالیت هنری خود در آثاری چون «ارتفاع پست» و «به رنگ ارغوان» ایفای نقش کرد.

از نام‌های دیگر آمده در پرونده درگذشتگان سال1394 باید به فرج‌الله سلحشور، کارگردان، بازیگر و تهیه‌کننده کشورمان اشاره کرد. وی در طول سال‌های فعالیت خود آثاری چون «پرواز در شب»، «ایوب پیامبر»، «مردان آنجلس» و «یوسف پیامبر» را به مخاطبان خود ارائه داد. این فعال عرصه سینما پس از تحمل سرطان ریه در روز شنبه مصادف با هشتم اسفند ماه دار فانی را وداع گفت.

یادآور می‌شود که ما برای همه هنرمندان درگذشته سال 1394، طلب آمرزش می‌کنیم و امیدواریم که نامشان همواره در عرصه هنر ماندگار باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تازه ها
بانک عکس2
پربازدیدها
بانک عکس2
بانک عکس2